maanantai 25. elokuuta 2014

Sadonkorjuu

Syksyn parhaimmistoon kuuluu sadonkorjuu. Jollain alkukantaisella tavalla on inspiroivaa valmistutua talven tuloon sulloen kesän iloja säilöön. Nyt oli vuorossa basilikan sadonkorjuu. Lehdet olivat päässeet jo ylisuuriksi ja muutamat lehdet olivatkin jo hieman kellastuneet. Muutamia päiviä olin askaretta lykännyt ja nyt lopulta tartuin toimeen. Mikä tuoksu puuhaa siivittikään!



Silppusin suuret lehdet pieniksi saksilla (sanotaan, ettei tavallisia saksia saisi käyttää, muttei kukaan ole vielä perustellut miksei niin hyvin, että olisin muuttanut tapani. Joten kyllä, saksilla.)



Itse kasvattamalla saa helposti ja halvalla yrttejä. Lisäksi ne ovat oiva somiste koko kasvukautensa ajan. Vielä kun valitsee omaa silmää mielyttävän

sekä sisustukseen sopivan ruukun niin yrteistä on hurmaavan tuoksunsakin lisäksi iloa. 



Siellä ne nyt odottavat pakkasen suojissa sitä kirpsakkaa talvipäivää, kun tomaattimozzarella-piirakan täytteeksi ripottelen itse kasvattamat basilikat. Sitten viltin alla teekupin kera nautiskelen palan piirakkaa... On talven lähestymisessäkin puolensa, eikö vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti